Sommarhälsning 2023 | Sture Exhibitions & Events – Brand environments

SOMMARHÄLSNING 2023

Sommaren står för dörren, och med den välförtjänt vila för vårt hårt arbetande team.
Våren har varit intensiv med många roliga och kreativa uppdrag, utmaningar och produktioner. Sedvanligt bjuder vi på en kort, inspirerande återblick över vårens uppdrag samt några utvalda projekt.

Att mässorna efter pandemin upplevt en renässans är ett faktum, likaså att behovet av att träffas fysiskt för att skapa relationer och generera affärer är starkare än någonsin.
Vår spaning pekar också på att varumärkesmiljöer av slaget showrooms, utställningar och events tagit en ännu mer självklar plats i varumärkesmixen än tidigare, och att skapa material som är fysiskt bestående och kan återanvändas i olika marknadsföringssammanhang.

Mobilt, modulärt och skalbart är återkommande ledord i brief och behovsanalys från beställare, i kombination med långsiktiga samarbeten. Även hållbarhet, såväl miljömässig som ekonomisk, spelar en allt viktigare och avgörande roll i uppdragsbeskrivningar – något som vi kontinuerligt och aktivt jobbar med till gott resultat.

Glädjande spaning och reflektion, med stort fokus på en grönare framtid för oss alla!
Nedan utvalda och inspirerande projekt – Mycket nöje!


TIPS: Klicka på bilderna för ett högupplöst och bläddringsbart galleri!

eCarExpo | MINI

I februari arrangerades eCarExpo i Friends Arena, och som återigen slog publikrekord – Nordens största mötesplats för allt inom elbilar!

På plats fanns MINI som med sitt härliga, lekfulla och fullkomligen färgsprakande monterkoncept gjorde sig synlig hela vägen upp på översta läktarplats. Montern som var placerad i mitten av mässan undgick knappast någon, ett koncept med hög visibilitet och en busighet som verkligen speglade såväl varumärket som den totala körglädjen som MINI erbjuder.

Under mässan bjöds det även på Sverigepremiär av konceptbilen Aceman, som representerar en helt ny fordonsdesign och en ny era av mer hållbara, uppkopplade fordon från MINI. Aceman ramades in genom programmerad flödande ljus runt sargen, och som drog blickarna till sig ytterligare och gav bilens speciallack ännu en dimension – en häftig effekt i ett häftigt koncept som spelade på alla sinnen! På uppdrag med vännerna på LePacte skapades denna spännande upplevelse till monter.

eCarExpo | BMW

Under eCarExpo ställde även och återigen BMW ut med stor stil genom en monter placerad i absolut center av hallen. På uppdrag av vännerna LePacte skapades ett lika delar modernt och polerat som lekfullt och visuellt monterkoncept.

Montern drog såväl blickar som besökare till sig, med bilarna i största fokus samt med tillhörande loungeytor i helt egna stilar och inredning att spegla fordonens livsstilsinriktningar.

Stor vikt lades vid ljussättningen för att verkligen framhäva fordonens karaktärsdrag och skapa atmosfär som gjorde sig väl synlig hela vägen upp på läktarna – det sitter i detaljerna!
Väl valda materialval och avvägd balans i dekorelement toppades med fina detaljer och en proffsig styling – Premium!

STURE EXPERIENCE DAYS

Under våren arrangerade vi öppet hus för våra byrå- och branschvänner som fick komma, lära känna hela vårt team och uppleva vår produktionshub med +70 års erfarenhet inom expo, mässa och event!

Vi visade bland annat hur man tillverkar hörlurar till en bil, snickrar ett labyrintspel eller bäst tillverkar ett fotobås som skall fraktas ut på ett fjäll. En unik inblick ”behind the scenes” till eventproduktion och ett tillfälle att ytterligare stärka eller skapa relationer.

Alla dagar blev snabbt fullbokade och besökarna fick träffa vårt team av konstruktörer, kreatörer, projektledare och snickare. Vi bjöd på glimtar av material, teknik och hemligheterna bakom en lyckad eventproduktion. Samtidigt en chans för oss att lära från fler sidor från branschen, och hur vi tillsammans skapar oslagbara projekt långt över slutkundernas förväntningar!

Eventet var mycket uppskattat och samarbetena har sedan dess blivit såväl fler som större, framförallt med högre kreativ höjd och större kostnadskontroll för alla parter. Vi planerar redan nu en uppföljare!

ANDREU WORLD | STHLM FURNITURE FAIR

Andreu World är ett familjeföretag inom modern möbeldesign för hem, kontor, hotell, restauranger och företagsutrymmen, med mer än 65 års affärserfarenhet. Filosofin är en summa av kärlek till detaljer, excellens och bra design. Dom är trogna tanken att för att bygga framtiden måste vi hålla det förflutna vid liv. Hantverk och tradition är koncept som förblir levande i vardagen genom personlig bindning, samlad erfarenhet och det engagemang som utvecklas generation efter generation.

Trä är ursprunget till företaget, filosofin och produkterna, och inte som ett enda ämne; utan som en arbetsattityd och en form av relation till världen. På Andreu World används 100 % FSC-certifierat trä, från återbeskogade skogar.
Givetvis gällde det även i materialvalet till deras imponerande mässmonter på Stockholm Furniture Fair. Vidare återbrukades allt material efter avslutad mässa, ett starkt engagemang kring cirkularitet och hållbarhet – något vi stolt ställer oss bakom.

Montern var under hela veckan välbesökt och uppskattad, med dom senaste möblerna på visning. Snyggt inramade genom välriktad belysning, med balans mellan sociala ytor, bar och möbeldisplay samt väl synlig genom sin varma, härliga färgton. Tre signifikativa ljuslådor förstärkte avsändaren och gjorde montern extra synlig genom mässhallen.

RAMIRENT | KONTORSKONCEPT

Ramirent AB är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap.
På deras huvudkontor i Solna har vi hjälpt att stärka upp varumärkesmiljön och skapa ett trivsamt landskap med funktionella ytor i snygga inramningar.

Som besökare möts man redan i entrén av en trivsam atmosfär och ett intryck av en seriös aktör, en naturlig plats att mötas på – även internt, nu med ännu större glädje och stolthet över sin arbetsplats.

Mötesrummen har beklätts med semitransparent printad folie, med miljömotiv tagna ur Ramirents vardag, att agera stiliga insynsskydd men utan att begränsa ljusinsläpp och det luftga uttrycket. Utvalda ytor har vidare försetts med stora väggmonterade ljuslådor, platser där det naturliga ljuset inte alltid når in, för att skapa en jämn och behaglig ljusbild genomgående i kontorslandskapet. Andra ytor har försetts med printad akustikpanel för ett behagligare ljudklimat, inte minst i streamingstudion där ett mjukare ljud verkligen fyller sin funktion, samtidigt servar det som snygg bakgrund.

Genom hela lokalen återfinns stilrena dekorelement i konturskuren folie, i form av exempelvis lyftkranar, byggbodar och givetvis figuren ”Rami” – kreativt och lekfullt!

Ytterligare dynamik adderas genom konturfrästa och lackade logotype samt taglines monterade på vägg, allt för ett proffsigt uttryck och med nya upplevelser runt varje hörn.

ELFACK | SVENSKA MÄSSAN

ELFACK 2023 är norra Europas största mötesplats för allt inom energi, el och belysning med över 400 utställare och drygt 20.000 besökare på Svenska Mässan.

Mässan kraftsamlar aktörer inom fastighet, städer, transporter, teknik, ekonomi och politik, med fokus på elektrifiering och digitalisering som nyckelområden inom den pågående samhällsomställningen.

Sture levererade återigen ett flertal montrar till mässan, ovan ett inspirerande axplock av leveranser. På uppdrag av Expokonsult producerade och etablerade vi Hitatchis fina monter, samt på uppdrag av Friends Agenda även Energimyndighetens häftiga koncept.

SCANIA | UTSTÄLLNING

Power Solutions är ett av Scania CV’s affärsområden och som innehåller motorer för industri, marin och kraftverksamhet. I Marcus Wallenberghallen i Södertälje har vi skapat en helt ny utställningsmiljö med syftet att visa motorplattformens räckvidd. Tanken är att besökarna själva kan utforska och förstå Scanias pågående resa mot elektrifiering och minskade CO2-utsläpp, inte bara för lastbilar utan även för Power-lösningar.

Genom tydlig infografik, skärmar och miljöbilder på ljuslådor bjuds besökaren en självförklarande genomgång av produkterna och målbilden.

Alltsammans stilfullt paketerat i en sober, varm och balanserad färgskala, inramat genom luftiga väggsektioner skapade av över 400 löpmeter ribbor i askfanér och LED-belysta bakifrån – genomgående premiumkänsla!

ÅRETS EXPO GYLLENE HJULET | STORYTEL

Unders årets upplaga av Gyllene Hjulet belönades vi tillsammans med vår kund ett silver i kategorin Årets Expo för Storytel på Bokmässan. Galan ägde detta år rum på Münchenbryggeriet med stor pompa och ståt.

Vi är oerhört stolta över nivån som vårt team levererade i alla led; design, produktion, finish och montering. Montern hade många krävande moment, där inga steg fick fallera. Det krävde mod men framför allt kompetens att leverera den här typen av produktion. Brottet mot traditionellt byggande belönades och vi är tillsammans med Storytel mycket glada över utmärkelsen!

Hantverket hos många inblandade var nyckeln till en superb finish, och montern var en rejäl laginsats där vi utmanades i våra olika kompetenser. Konstruktion, snickeri, sömnad, svetsning, lödning, teknik – omsorg i alla detaljer som resulterade i 52 pallar med gods som lämnade vår produktionsanläggning för att skapa ”en värld full av stories” under fyra intensiva byggdagar.

Precisionsarbete genomsyrade hela designen, i allt från perfekt spända, printade tygvåder till ljusväggarna, till dom specialkonstruerade ljudvågorna som inramade stora scenen, till dom 51 hörlurarna som var centrerade över respektive sittplats i det stora möblemanget med sin unika radie. Som ett exempel var den största konstruktionen tillika ljudvågen hela 9 gånger 5 meter där tyget skulle passa perfekt. Även en enorm integrerad videovägg som svepte runt ytterhörnet i 90 grader och med anpassat content utgjorde ett precisionsmoment. Den härliga rosa världen hade givetvis även noggrant färgkalibrerats mot guidelines och mellan olika material.

SAAB | INTERIÖR

Som utvald produktionsbyrå har vi det senaste året ingått som etablerande part i ett väloljat samarbete med kollegorna PS Occasion på uppdrag av Saab.

Uppdraget är leverera en verkligt unik varumärkesmiljö av absolut premiumkaraktär, baserad på ett flertal leveransomgångar där det ställs riktigt höga krav på produktion, materialval och finish samt säkerhets- och hållbarhetsarbete. Arbetets olika moment har kontinuerligt besiktigats och utvärderats, för att säkerställa att den hårda kravspecifikationen efterlevs. I kort; ett riktigt spännande projekt, väl passande vår produktionsapparat och kompetenser!

Det interiöra landskapets design och dess funktioner harmonierar väl genom ett noga kalibrerat kulörschema, genomgående matta material och genomtänkt belysning som skapar rätt atmosfär. Olika texturer och kontraster samspelar för en dynamisk visuell upplevelse, med utvalda dekorelement monterade i flush medan andra i offset. Spännande geometriska former och skärningar är ett genomgående tema tagna ur beställarens guidelines. Stor vikt har även lagts vid välriktad belysning och ljustemperaturer, samt att integrera det stora teknikpaketet att stilfullt smälta in.

Några av dom många samspelande materialvalen är Corian, exklusiv granit, ek, Bolon, akustikpaneler i både fast och organiskt material samt LED, och alltsammans i en sober balans. Vissa material kräver dessutom certifiering för att hantera.

Ett mycket spännande, pågående projekt där vi är stolta över vår del, tacksamma för ett riktigt fint och fungerande samarbete, samt möjligheten att få visa upp en liten del av omfattningen genom dessa bilder.

MONTRAR, MONTRAR, MONTRAR...

Vårt fortsatta huvudfokus ligger på att producera och leverera mässmontrar, tillika varumärkesmiljöer, av absolut bästa klass. Genom trygghet i leverans och god kommunikation tillsammans med hög serviceanda bygger vi långsiktiga relationer till våra beställare, som får ett enklare mässdeltagande med större fokus och energi att lägga på själva mässorna kontra arbetet inför. 

Stort, smått, modulärt, skalbart… Oavsett ska vår leverans genomsyras av hög kvalité och trygghet, samt med en premiumkänsla i design, materialval samt finish och som stämmer med brand guidelines.

Med över 70 års erfarenhet inom expodesign vågar vi påstå att vi är en av Sveriges mest erfarna och trygga monterleverantörer – något att vara stolta över, och fortsatt efterleva!

Nedan några av vårens många levererade mässmontrar!

STORT TACK ALLA KUNDER, PARTNERS OCH TEAM STURE!

VI ÖNSKAR ER EN VARM & SKÖN SOMMAR - VI SES IGEN I HÖST!