VINNARE GYLLENE HJULET 2023 - SILVER FÖR ÅRETS EXPO | Sture Exhibitions & Events – Brand environments

VINNARE GYLLENE HJULET 2023 - SILVER FÖR ÅRETS EXPO

”En värld av stories” var budskapet i konceptframtagningen av den 135 kvadratmeter stora montern åt Storytel inför Bokmässan 2022.

Genom att skapa ett inbjudande, men ändå avskärmat rum-i-rummet skapades en egen, fem meter hög och rosa värld. Drömska fonder, ljud som ljus bidrog till en känsla långt ifrån den lätt kaotiska stämning som kan råda på mässa. Fokus låg på synlighet, upplevelse och att montern skulle dra till sig blickarna från alla delar av mässhallen, med sin upplysta inramning av svävande väggar, kombinerade med en stor LED-skärm.

Att återigen bli såväl nominerade till ett Gyllene Hjulet som att ta hem en hedervärd andraplats för Årets Expo är ett kvitto på att vi lyckades bra med uppgiften. 

Vi är oerhört stolta över nivån som vårt team levererade i alla led; design, produktion, finish och montering. Montern hade många krävande moment, där inga steg fick fallera.
Hantverket hos många inblandade var nyckeln till en superb finish, och montern var en rejäl laginsats där vi utmanades i våra olika kompetenser. Konstruktion, snickeri, sömnad, svetsning, lödning, teknik – omsorg i alla detaljer som resulterade i 52 pallar med gods som lämnade vår produktionsanläggning för att skapa ”en värld full av stories” under fyra intensiva byggdagar.

Precisionsarbete genomsyrade hela designen, i allt från perfekt spända, printade tygvåder till ljusväggarna, till dom specialkonstruerade ljudvågorna som inramade stora scenen, till dom 51 hörlurarna som var centrerade över respektive sittplats i det stora möblemanget med sin unika radie. Som ett exempel var den största konstruktionen tillika ljudvågen hela 9 gånger 5 meter där tyget skulle passa perfekt. Även en enorm integrerad videovägg som svepte runt ytterhörnet i 90 grader och med anpassat content utgjorde ett precisionsmoment. Den härliga rosa världen hade givetvis även noggrant färgkalibrerats mot guidelines och mellan olika material.

PRODUKTIONEN - BEHIND THE SCENES

KONCPETFRAMTAGNING - RENDERINGAR