Meet our Heroes - Carina Lindgren | Sture Exhibitions & Events – Brand environments

Att tala flytande tyska och engelska i kombination med över 20 års erfarenhet av utländska mässor har gett Carina en unik kompetens och positionerat henne som en av branschens mest erfarna och trygga projektledare – uppskattad av såväl kunder som arrangörer. Utmärkande är hennes nivå på professionalitet, starka drivkraft, sinne för detaljer samt en förmåga att hamna ”först i kön”.

 

Carinas förståelse för varje kunds unika behov och strategi grundar sig i tidigare yrkesroller inom såväl marknadsföring som key account management. Att dessutom kunna leda ett team kommer bla från rollen som tidigare butikschef, och det tekniska intresset från att en karriär inom hemelektronik.

I snitt hanterar Carina cirka 10-15 projekt per månad varav 2-4 är så kallade ”master” dvs totalentreprenad av stora, omfattande projekt. Detta kan vara allt från mässor till inredning och showrooms. När det kommer till just mässor utomlands så krävs det framförallt gedigen planering såväl internt som mot kund, som många gånger behöver en extra resurs och extern projektledning. Dessutom kan det skilja sig rejält kring logistik, tullar och kravspecifikationer mellan olika anläggningar och länder, det gäller att kunna alla regelverk och ha kontakter på plats.

"Roligast är att göra kunden 110% nöjd. Utmaningen kan många gånger vara att få logistiken på plats, en utmaning jag gillar och det är liksom kickarna av att få allt att stämma som gör det!”

Tumstock och mattkniven är ovärderliga verktyg som Carina jämt bär med sig, men något av hennes specialitet är faktiskt även tyg och draperingar – material som direkt kan sätta en känsla i en miljö, påverka ljussättning och serva som ljudabsorbent.

Man behöver bara skrapa lite på ytan kring erfarenheter från fältet innan Carina börjar bjuda på historier:

”…Oj, jag ser ju nästan bara framåt, men när Sectra stod på plats första gången i Wien var skönt och det var lärorikt att jobba i Moskva, dessutom är alla tyska projekt alltid roliga! En gång jagade jag en pall genom halva Holland under en dag och natt för att den skulle vara på plats kl.08.00 på ett event i Amsterdam – det var spännande och kul samtidigt, även om många holländska logistikföretagare blev lite jagade av mig. Samma sak när en hel bil med gods blev stoppad av polisen i Tyskland och jag fick jaga fram en ny chaufför för att få godset på plats i rätt tid…”


På frågan kring projektledning svarar Carina att hon blev projektledare först på riktigt när hon fick tre barn under loppet av fyra år med alla aktiviteter, skolor, fritids, förskola och en man som då jobbade sex dagar i veckan. Det är inte svårt att förstå vart hennes höga stresstålighet kommer ifrån, dessutom med ett facit av att ha jobbat 6-7 dagar i veckan sedan femtonårsåldern och att ”göra allt till 350%”. Carina har under åren sakta börjat lära sig att varva ner något, men när pandemin slog till och svepte alla uppdrag av bordet blev det istället en omvänd och negativ stress; 

”Jag höll på riktigt på att gå in i väggen av ren tristess under en period när alla jobb ställdes in”

Som tur var började det inom kort att vända, antalet projekt växte sakta på och bringade återigen balans för såväl Sture som för Carina.

Att ha många bollar i luften speglas även i den lilla fritid Carina får över, och som under det senaste året getts lite extra utrymme för: att segla eller åka skidor, beroende på säsong, samt utforma trädgården och jobba med huset. Medelhavet är dessutom en återkommande lockelse, och då helst Grekland, samt att bila på utflykter runt om i Europa.

Tack Carina för att vi får ha dig ombord!