Originalfakta: Printbredd

INFO

VÄLJ RÄTT FORMAT

Lär dig allt om format i denna mall
Vi hjälper dig att välja rätt från början

Lathund:

Originalfakta för print med maxbredd 2500 mm. Till exempel: affischer, Roll Ups, Pop Ups etcetera.

Samtliga våra priser för grafisk produktion avser print och produktion från komplett färdigt digitalt original. Kan ni inte själva göra kompletta original utför vi självklart originalarbete, layout, bildretuschering osv. Kontakta oss för aktuella timpriser.

Gör ni originalen själva kan ni här läsa om i vilka program, i vilken upplösning samt på vilket sätt vi önskar erhålla era original.

Viktig information om original
Gör en högupplöst PDF eller EPS med text i banor och logotyper och färgplattor i CMYK. Vi kan även ta emot Indesign- och Illustratordokument för PC. Inkludera högupplösta bilder och typsnitt i filen.
Montera utfallande motiv 2 cm utanför det slutgiltiga måttet.
Bifoga färgförlagor och layout. Platta färger anges i CMYK eller PMS.
Bilder bör vara i upplösning av 120 Dpi i skala 1:1 och RGB-färg eller CMYK-färger.
Originalet kan levereras till oss via FTP, e-mail (max 20 MB), USB eller CD/DVD.
Om ni packar filerna så gör det med Winzip.

PDF eller EPS
Vi kan ta emot original som PDF eller EPS från såväl PC som Mac. Helst i programmen Illustrator, InDesign och Photoshop. Glöm inte att konvertera typsnitten till textbanor (vektor).

Ej att rekommendera
Word, PowerPoint och Excel är inte lämpliga program för att göra original i. Vi kan ta emot text-manus i Word och PowerPoint om vi gör originalen.

Layout och original
Arbeta så nära slutstorlek som möjligt. Om det inte går så försök med 50, 25 eller 10% skala. Tänk då på att upplösningskravet för bilderna blir i 50%=240 dpi, 25%=480 dpi och 10%=1200 dpi.
Jpg-komprimering, använd så hög komprimering som möjligt då låg komprimering förstör bilderna mer.
Roll Ups har en synlig höjd på 215 cm men våden fortsätter 25 cm ner i rullen. Har du en täckande yta längst ner så lägg till 3 cm så att det inte riskerar att bli en vit kant nertill.
Pop Ups erfordrar millimeter passning så det är noga med rätt slutmått. Gör hela Pop-Upen i ett dokument, inga uppdelningar, det gör vi själva i rippen. Lägg till 2 cm utfall runt om. Tänk på att försöka undvika text över skarvar i mesta möjlig mån.